UdruzenjeRadnikaNaInternetu

Beograd 14.04.2021. Udruženje radnika na internetu uputilo je poziv Vladi Srbije da ponovo sedne za pregovarački sto i razmotri povlačenje predloga izmena Zakona o porezu na dohodak građana koji je 2. aprila uputila Narodnoj skupštini na usvajanje.

Poziv koji je objavljen na FB stranici Udruženja radnika na internetu (URI) prenosimo u celosti:

Udruženje radnika na internetu poziva Vladu da ponovo sedne za pregovarački sto i razmotri povlačenje predloga izmena Zakona o porezu na dohodak građana koji je 2. aprila uputila Narodnoj skupštini na usvajanje.

Podsećamo da je premijerka Ana Brnabić u dva navrata u istom danu javno izjavila da je spremna za razgovore i mi očekujemo da do razgovora i dođe.

Udruženje smatra da ovaj predlog zakona nije adekvatno niti pravedno rešenje pitanja navodnog duga, kao i da ne sadrži prihvatljiv i održiv model oporezivanja za budući period, odnosno period od 1. oktobra 2021. godine.

Udruženje radnika na internetu, kao zastupnik hiljada frilensera, već šest meseci je svojim aktivnostima i učešćem u pregovorima sa Vladom Srbije nastojalo da na konstruktivan način doprinese pronalaženju rešenja za zakonski status i model oporezivanja frilensera.

Voljni smo da pred Vladu iznesemo svoj predlog rešenja i predupredimo veliko nezadovoljstvo hiljada građana Srbije koje će neminovno uslediti po usvajanju predloga Zakona koji se nalazi u Skupštini.

Udruženje radnika na internetu

Aktivnosti URI možete pratiti na njihovom sajtu OVDE kao i na Facebook stranici OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.