Zlatari 11721a

Brus/Zlatari 11.07.2021. Meštani naseljenog mesta Zlatari u opštini Brus već četvrti dan su bez vode za piće što im predstavlja ogroman problem tokom perioda velikih vrućina i temperatura koje dostižu blizu 40oC.

Da bi proverili potpunu tačnost informacije i stanje sa vodosnabdevanjem u Zlatarima pozvali smo Dejana Đurića, predsednika MZ Zlatari koji je rekao sledeće

"Nemamo vodu za piće već nekoliko dana što je ogroman problem za stanovnike sela Zlatari posebno sada kada su velike vrućine. Sa problemom sam upoznao nadležne i jedan dan su uputili cisternu sa vodom za piće, mislim da je to bilo u četvrtak. Evo danas je nedelja 11. jul, ogromne su vrućine a voda za piće je neophodna svima posebno deci. Pojedina domaćinstva imaju bunare ali pitanje je da li je voda ispravna za piće sobzirom da se bunari ne koriste redovno. Očekujem da se što hitnije reši dnevno snabdevanje vode putem cisterni a  obratiću se za pomoć i Vojsci Srbije - Garnizonu u Kruševcu da nam pomognu.
I pored jezera koje imamo problem sa vodom za piće u Zlatarima je višegodišnji. Vodu za piće nemamo u Zlatarima kao i u delu sela sa druge strane jezera. Nadam se da će ovaj višegodišnji problem vodosnabdevanja biti što pre rešen i da selo Zlatari ubuduće neće imati sličnih problema u letnjim mesecima i da će moći da se okrene razvijanju turizma." - rekao je Dejan Đurić. predsednik MZ Zlatari. u telefonskom razgovoru.

Zlatari jezero11721

Problem sa nestašicom vode u ovom delu bruske opštine bio je izražen i jula meseca 2017. godine što možete pročitati OVDE i OVDE
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.