Razbojna crkva15721Razbojna 20.07.2021. U Razbojni će narednih dana biti održana dva događaja - otkrivanje Spomen obeležja i obeležavanje praznika Ognjena Marija čime se čuva sećanje na pretke i tradicija ovog kraja, rekli su nam pojedini meštani ovog sela, i naglasili da je to sve najviše zahvaljujući Radisavu Disku Predolcu

Otkrivanje spomen obeležja u Razbojni kod crkve Ognjena Marija planirano je za subotu 24. jula 2021. godine. Ovo spomen obeležje posvećeno je junacima iz Razbojne, Ravni i opštine Brus stradalim u Balkanskim ratovima, Kopaoničko Topličkom ustanku, Prvom svetskom ratu, Drugom svetski rat, poginulim borcima u oslobodilačkim ratovima od 1991. do 1999. godine. Planirano je i da spomen obeležje bude osvetljeno u toku noći. 

U petak 30. jula kada Srpska pravoslavna crkva obeležava praznik Ognjena Marija sveta Liturgija i narodno sabranje biće održani u porti obnovljene crkve.

RadisavDiskoPredolac 2015Prema rečima ljudi u Razbojni za sve ovo je najzaslužniji Radosav Disko Predolac kao i za mnoge prethodne akcije kako humanitarne tako i akcije u očuvanju istorije i tradicije - da se upoznaju sadašnje generacije i sačuvaju za buduće naraštaje. I ovaj put je Radisav Predolac sa svojim rođacima, komšijama, prijateljima kao i ljudima dobre volje sproveo u delo dve akcije. Inače, Disko Predolac je uspešni privrednik i veliku humanitarac koji se odazvao na mnogobrojne akcije a mnoge je i sam pokretao.

U narednom periodu objavićemo više informacija vezano za najavljene događaje u Razbojni.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.