Raska Opstina

Raška 16.08.2021. Opština Raška je objavila javni poziv za dostavljanje inicijativa i predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada opštine Raška za 2021. godinu.

Inicijativu i predloge za dodelu javnih priznanja i nagrada opštine Raška mogu dati pravna lica sa sedištem na području opštine Raška (preduzeća, ustanove, udruženja, nevladine organizacije mesne zajednice i druga pravna lica), predsednik opštine, radna tela Skupštine, odborničke grupe i odbornici koji nemaju formirane odborničke grupe, kao i grupe od najmanje 30 građana koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Raška.

Dobitnik javnog priznanja i nagrade može biti pravno ili fizičko lice čije se sedište, odnosno prebivalište nalazi na teritoriji opštine Raška, kao i onima koji imaju sedište, odnosno prebivalište van teritorije opštine ili u inostranstvu, ako su njihova dostignuća i stvaralaštvo vezani za opštinu Raška ili ako su dali poseban doprinos društvenom i privrednom razvoju opštine Raška.

Javna priznanja i nagrade koje se dodeljuju su: Zvanje počasnog građanina opštine Raška, Raška povelja, Zahvalnica i Novčana nagrada.

Skupština opštine u jednoj godini može dodeliti jednu Rašku povelju, najviše pet Zahvalnica i najviše tri novčane nagrade.

Svi predlozi se dostavljaju u pisanoj formi sa obrazloženjem Komisiji za odlikovanja i druga društvena priznanja Skupštine opštine Raška do petka 27. avgusta 2021. godine na pisarnici uslužnog centra Opštinske uprave opštine Raška (šalter br. 1) koji se nalazi u Raški, u ul. Predraga Vilimonovića br. 1, sa naznakom „Predlog za dodelu javnih priznanja i nagrada“.

Detaljnije OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.