VS TenkovskiBiatlon0821

Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona na poligonu Alabino kod Moskve, u veoma jakoj konkurenciji ekipa iz 19 zemalja.

Tri srpske posade u individualnim trkama su pokazale zavidnu veštinu u vožnji, savladavanju prepreka i preciznosti gađanja topom i spregnutim mitraljezom, što im je donelo plasman među osam najboljih ekipa u najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara.

Polufinalne štafetne trke biće održane 31. avgusta i 1. septembra, a nakon današnjeg žreba znaće se kada naši tenkisti izlaze na stazu. Za razliku od individualnih trka koje se voze tri kruga i tenkovske posade kreću u razmacima, polufinale je posebno atraktivno jer se vozi u četiri kruga i sve ekipe kreću istovremeno.

Ovogodišnje Međunarodne vojne igre održavaju se od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, među kojima je prvi put i Srbija. Na ovom prestižnom takmičenju, u nadmetanju u 34 discipline učestvuju ekipe iz 42 zemlje, a pripadnici Vojske Srbije takmiče se u pet disciplina – „Čuvar reda“, „Tenkovski biatlon“, „Snajperska granica“, „Vojni reli“ i „Armija kulture“.
izvor i foto:mod.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.