AC KoloSrpSestrslava0921a

Aleksandrovac 23.09.2021. Dobrotvorno udruženje Kolo srpskih sestra Aleksandrovac, u Crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Aleksandrovcu, 21.septembra leta Gospodnjeg, obeležilo je krsnu slavu Rođenje Presvete Bogorodice, u narodu poznatu kao Malu Gospojinu.

AC KoloSrpSestrslava0921c

Svetu arhijerejsku Liturgiju služio je otac Dragoljub Popović. Proslavi su molitveno prisustvovale članice Kola kao i drugi vernici. Ovogodišnji kolačar dr Vera Stanković, predsednica Kola, predala je kolačarstvo Ljiljani Nikolić.

"Praznik, rođenje Presvete Bogorodice, koji je i datum osnivanja Kola srpskih sestara, ustanovljen je još 1903.godine, na inicijativu Nadežde Petrović. Ime i slavu je predložio Branislav Nušić.Trudimo se da nastavimo tu tradiciju. Na današnji veliki praznik, mi u trenutnim uslovima ovako obeležavamo našu slavu." - rekla je ovom prilikom dr Vera Stanković, predsednica Kola.

Ova dobrotvorna organizacija veoma aktivno radi u Župi. U toku je akcija podele garderobe za građane kojima je to potrebno i sprovodi se svakog petka u prostorijama Kola u Domu kulture „Milosav Buca Mirković“.

"U planu je realizacija projekta, pod nazivom „Kuhinja“, u kojoj mi želimo da angažujemo ljude koji pripremaju hranu, da sarađuju s nama, a isto tako i one kojima je nepohodna i potrebna gotova, pripremljena hrana kao i namirnice. Nastojimo da ostvarimo te kontakte, da budemo karika u lancu, i pomognemo onima kojima to treba. Već imamo saradnju sa gradskim Komunalnim preduzećem i njihovim restoranom „Bazen“, koji je spreman da isporučuje hranu, a mi ćemo nastojati da se uključi što više donatora i sponzora." -  istakla je ovom prilikom dr Stanković.

izvor i foto:Informativna sluzba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.