DjokicDaliborDjole RIP1021

Posle kraće bolesti u Nišu je u 48. godini preminuo Dalibor Đokić iz Brusa, novinar, pesnik, amaterski glumac, autor više nagrađivanih ekoloških i turističkih filmova.

Osnovnu i srednju školu završio je u Brusu. Na prištinskom univerzitetu studirao je srpski jezik i književnost. Od 1998. do 2015. godine radio je u JP RTV Brus kao novinar i urednik kulturno- zabavnog i sportskog programa, najpre radija a potom i televizije, da bi 2017. kao novinar radio i u redakciji Stvarnostonline.

Osim novinarstvom, Dalibor se, u Dramskom studiju Centra za kulturu, amaterski bavio i glumom. Pozorišni prvenac , predstava ''Ljubinko i Desanka'' proglašena je za najbolju na Festivalu dramskih amatera Rasinskog okruga 1997.godine, a zatim su usledile ''Sumnjivo lice''Branislava Nušića,''Virus'' Siniše Kovačevića,''Nije čovek ko ne umre'' Velimira Stojanovića, ''Pazarni dan''Aleksandra Popovića,''Mušica'',''Audijencija'',''Prosjačka opera''.Nakon više najviših nagrada i priznanja za svoja glumačka ostvarenja, Đokić se sa Gradimirom Pavlovićem oprobao i kao autor teksta predstave ''Nas nema više''.

Pesnik u duši, pisanjem poezije je počeo da se bavi veoma rano, tako da je pored dve objavljene zbirke ''Tajanstvena igra duše'' i ''Urlik bola'' Dalibor iza sebe ostavio veliki broj neobjavljenih radova i stihova koji su ostali zabeleženi u mnogobrojnim zbornicima i književnim časopisima.

Nesumnjivo raskošan umetnički talenat Dalibora Đokića ostaće ovekovečen i u pet kratkometražnih   ekoloških i turističkih filmova kojima je učestvovao na međunarodnim filmskim festivalima gde je takođe pobrao najviša priznanja.

''Nebeske stolice'' – prva nagrada za najbolji film na XVII Međunarodnom festivalu turističkog, ekološkog, verskog, sportskog i kulinarskog filma na Vlasinskom jezeru kao i na Jahorinafest-u u BiH

''Kopaoničko Metođe'' – grand prix za kratak film na Filmskom festivalu Leće 2010,Italija

''Jelovarnik, slap od sedam suza'' – nagrada za najbolji ekološki film na Silafest-u u Velikom Gradištu 2011.

Pored ovih Đokić je bio autor i filmova ''Reka moja tuga'' i ''Koznik- Jerinin grad''.

Dalibor Đokić biće sahranjen na gradskom groblju u Brusu u subotu, 23.oktobra, u 13.00 časova.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE