ASTRA film1221a

Beograd 01.12.2021. NVO ASTRA 02. decembra, u 18:00 časova, u Domu Omladine (Sala Amerikana) organizuje beogradsku premijeru filma 20 GODINA BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA – 20 GODINA BORBE ZA LJUDE, nastalog u produkciji NVO ASTRA.

Film je posvećen ulozi civilnog sektora, pre svega ženskih organizacija, u borbi protiv trgovine ljudima i njenim počecima na ovim prostorima, značaju međusekstorske saradnje i razumevanja ovog krivičnog dela kao rodno zasnovanog nasilja od strane svih aktera uključenih u proces njegovog ublažavanja, zatim problemu sužavanja prostora za delovanje civilnog sektora na ovom polju i načinima njegovog prevazilaženja.

Nakon projekcije u trajanju od 40 minuta, sledi tribina/razgovor sa osvrtom na iste teme, čiji su učesnici predstavnici/e civilnog sektora i institucija, akterke i akteri na polju borbe protiv trgovine ljudima u Srbiji od njenih samih početaka:

  • Tamara Vukasović, suosnivačica NVO ASTRA
  • Mitar Đurašković, pukovnik policije i rukovodilac Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima
  • Sanja Kljajić, rukovoditeljka Odeljenja za procenu stručnog rada i superviziju Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu i nekadašnja direktorka Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima
  • Milan Žarković, redovni profesor Kriminalističko-policijskog univerziteta u Beogradu

Razgovorom moderira Sonja Stojanović Gajić, dugogodišnja saradnica ASTRE.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.