GradackaBanja01a

Raška 11.05.2022. Opština Raška objavila je poziv za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji ove opštine za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 8.000.000,00 dinara.

Svrha dodele podsticajnih sredstva je stvaranje uslova za unapređenje i razvoj seoskog turizma i obezbeđenje kvalitetnih ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskim turističkim domaćinstvima na teritoriji opštine Raška, a samim tim i unapređenje ruralne-ekonomije i kvaliteta života na seoskom području.

Podsticaji obuhvataju podršku programima koji se odnose na unapređenje ruralne ekonomije za investicije koje se sprovode sa ciljem unapređenja kvaliteta života u ruralnim područjima - podsticaji za podršku investicijama za dogradnju, adaptaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata, u cilju privođenja nameni, kao i nabavke opreme, a radi pružanja ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima u seoskom turističkom domaćinstvu ili domaćoj radinosti.

Podsticajna sredstva dodeljuju se kao namenska, bespovratna sredstva na osnovu konkursa, a pravo na korišćenje podsticaja, u skladu sa Pravilnikom imaju fizička lica čiji su ugostiteljski objekti kategorisani kao seosko turističko domaćinstvo ili kuća, soba i/ili apartman u domaćoj radinosti.

Rok za predaju zahteva za dodelu podsticajnih sredstava i prateće dokumentacije je do 15. juna 2022. godine.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.