Blace Svetosavska0123a

Blace 08.02.2023. Blagodarnica opštine Blace „Sveti Sava“ priznanje grada, koje se dodeljuje za izuzetan doprinos u negovanju duhovnosti, vere, milosrđa i istine, za 2022. godinu uručena je Fondaciji „Humana srca“, sa sedištem u Beogradu.

Nagradu u ime Opštine Blace uručio je predsednik opštine Ivan Burgić, a nagradu u ime Fondacije “Humana srca” primila je Nikolina Đuić koja je ovom prilikom istakla da Blace zauzima posebno mesto u njihovim srcima i izrazila uverenje da je ovo samo početak uspešne saradnje i da će u narednom periodu biti još prilika da se obraduje još dece iz blačkog kraja.

“Ovo nam je jedna od najdražih nagrada pogotovo jer njen naziv nosi ime – Blagodarnica „Sveti Sava“, jer on je vodio računa o siromašnima, pomagao i siromašnima i deci i mi se trudimo da u Srbiji idemo njegovim putem”, rekla je prilikom uručenja nagrade Nikolina Đuić iz Fondacije “Humana srca” iz Beograda.

„Fondacija „Humana srca“ osnovana je 4. aprila 2022. godine.

Osnivač fondacije Danijela Vasiljević i izvršni direktor Nikolina Đujić imale su viziju da posle višegodišnjeg rada u javnom sektoru i služe građanima Republike Srbije, na jedan poseban način, to jest kroz proaktivnije humanitarno delovanje učine vidljivim i direktnijim.

Odluka o ciljnoj grupi, koju čine deca i omladina je bila prirodna, pa tako i želja da svojim radom pomognu u kreiranju srećnog detinjstva za svu decu Srbije.

Prvog dana tradicionalne Manifestacije „Dani šljive“ 2022. godine Fondacija se u opštini Blace eksponirala otvaranjem svog prvog projekta „Poželi želju“, kada su deca sa teritoriji opštine Blace dobili priliku da, kroz projekat Fondacije, ispune svoje novogodišnje želje, tada je i svečano otvorena kućica želja ubacivanjem novogodišnjih želja.

Rad Fondacije tada su podržali Biljana Barošević, pomoćnik ministra u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Anđelka Atanasković, ministarka privrede i Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, a najveću zahvalnost duguju donatoru Tehnomaniji koja je obezbedila i u najvećoj meri donirala poklone deci.

U toku svog rada na teritoriji opštine Blace Fondacija „Humana srca“ uručili su preko 30 vrednih poklona socijalno najugroženoj deci, a više od 70 mališana iz opštine Blace dobilo je ispunjenje želja kada su deca dobila na poklon televizore, bicikle, električne trotinete, mobilne telefone, laptopove i tablete.
izvor i foto:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.