Tužna vest stiže u Brus... preminuo je Boško BATA Miljković u osamdesetoj godini života.

BataMiljkovicRIPBoško BATA Miljković rođen je 17. januara 1944 u selu Vlajkovci opština Brus. Do polaska u školu, sa roditeljima Dobrivojem, majkom Marom i sestrom Ljubicom, živeo je u Vlajkovcima kada se porodica preselila u Brus.

U Brusu je završio osnovnu školu. Učiteljsku školu je završio u Kruševcu, a zatim je radio kao učitelj u Osrecima i Šošiću.

Posle jednogodišnjeg učiteljskog poziva odlazi na studije u Pariz. U glavnom gradu Francuske proveo je godinu dana na usavršavanju francuskog jezika na poznatoj Alijansi/ Fakultet za strance. Po povratku iz Pariza 1965. godine upisuje Filološki fakultet u Beogradu. Tokom studiranja bavio se pisanjem i humanitarnim radom. Kao aktivista humanitarne organizacije "Spomenice solidarnosti" u više navrata slao knjige i drugu pomoć osnovnim školama u Osrecima i Šošiću, gde je nekada radio kao učitelj.

Kao student sarađivao u studenstskom listu "Student" i omladinskim časopisima "Mladost" i "Susret".

Diplomirao na Filološkom fakultetu 1970. godine. Vojsku služio u Šapcu i Novom Sadu. I kao vojnik bavio se novinarstvom obaveštavajući o vojnim aktivnostima za listove "Front", "Narodnu armiju" i "Graničar".

Po povratku iz vojske, 1971. godine počinje da radi u listu “Večernje novosti" a zatim prelazi u popularnu radio stanicu "Studio B" kao jedan od osnivača.

Potom 1975. godine prelazi da radi kao novinar u Skupštinu grada Beograda na poziv tadašnjeg gradonačelnika gde je radio na mestu sekretara za informisanje do penzije.

Govorio je francuski, engleski i italijanski jezik.

Tokom radnog veka svaki slobodan trenutak je koristio da boravi u Brusu a po penzionisanju je provodio večinu vremena u Brusu

Bata Miljković je preminuo 12. januara 2024. godine a iza sebe je ostavio suprugu Ilinku (Ljilja) i mnogobrojnu rodbinu.

Sahrana Boška BATE Miljkovića je u sredu 17. januara 2024. godine u 14:00 časova na gradskom groblju u Brusu
izvor biografije:"Bruski tragovi" Aranđel C Jeličić


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE