Oluja

Obilni pljuskovi propraćeni grmljavinom, grad i olujni vetar zahvatiće veći deo Srbije večeras. Kiša u Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije uveliko pada. Meteorolog Đorđe Đurić navodi da će u poslepodnevnim časovima atmosfera biti veoma nestabilna pa će u kratkom intervalu pasti i do 20 mm kiše po metru kvadratnom.

"Ovakvo stanje atmosfere zajedno sa kombinacijom niskog vazdušnog pritiska, slabog strujanja i povećane količine vlage biće idealni za razvoj jačih vertikalnih ili grmljavinskih oblaka, što će u većini predela usloviti lokalne pljuskove sa grmljavinom. Na pojedinim lokacijama očekuju se i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i do 20 mm kiše po metru kvadratnom, što se smatra veoma obilnom količinom padavina za kratko vreme", rekao je Đurić.

 

On je dodao da se tek u toku večeri u zapadnim, a tokom noći i u ostalim predelima Srbije očekuje postepeno smiravanje vremena i razvedravanje.

Prema njegovim rečima vremenske neprilike propraćene gradom, očekuju se uglavnom na istoku i jugoistoku Srbije, tačnije u Pomoravlju, Nišu, Leskovcu i Kruševcu.

Međutim, tu nije kraj nepogodama jer nas na sve ovo očekuje i "prljava" ili "crvena" kiša!

Kako ističe Đurić iznad centralnog Mediterana danas se nalazi ciklon, odnosno polje niskog vazdušnog pritiska, koji se prethodnog dana premeštao sa Atlantika preko Pirinejskog poluostrva i na svom putu doneo obilne padavine Španiji i Portugaliji, ali i relativno sveže vreme, prenosi Alo.

Izvor:mondo.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE