MOD vojnikstroj1221

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije i Vojska Srbije raspisali su javni konkurs za osposobljavanje kandidata iz građanstva na kursu za podoficire radi prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

Zainteresovani mladići i devojke imaju priliku da konkurišu za 200 podoficirskih radnih mesta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Na konkurs za podoficire mogu se prijaviti zdravstveno i psihofizički sposobni, punoletni državljani Republike Srbije koji pohađaju četvrti razred srednje škole ili imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina.

Konkurs je otvoren i za one koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Izabrani kandidati biće upućeni na kurs koji traje devet meseci u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić” u Pančevu, centrima za specijalističku obuku Komande za obuku i jedinicama Vojske Srbije, a uspešnim završetkom stiču uslov za prijem u profesionalnu vojnu službu i promovisanje u čin vodnika.

Rok za podnošenje prijave je do 30. aprila 2024. godine, a opšti i posebni uslovi za prijem, način konkurisanja, sprovođenje izbornog postupka, obrasci za prijavu i ostala neophodna obaveštenja o konkursu mogu se pogledati na linku OVDE
izvor i foto:mod.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE