Raska april2016

Zamenik šefa delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt posetio je pre dva dana Rašku i poručio da je to jedna od najuspešnijih opština u Srbiji u korišćenju evopskih sredstava, kao i da se tu uz pomoć EU realizuju kvalitetni projekti.

Benedikt je posetio Rašku zajedno sa 17 članova ambasada zemalja EU u Beogradu i lokalnu vlast u Raškoj.

"Posetili smo različite projekte koje EU finansira u Raškoj, evo sada smo u radionici za osobe sa invaliditetom gde rade deca i odrasli. Veoma smo zadovoljni sto se već dugo realizuje taj projekat i pomaže osobama sa invaliditetom da vode normalan način života", rekao je Benedikt novinarima.

Kako je istakao, jedan od kvalitetnih projekata u Raškoj je i izgradnja postrojenja za tretman opadnih voda, koje će prečišćavati vodu i tako doprineti razvoju turizma i lokalnom ekonomskom razvoju.

"Ponosni smo što je EU u tome učestvovali i što nastavljamo da pomaže Rašku", dodao je Benedikt.

EU310516 Raska1

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić je zahvalio na poseti Raškoj članova ambasada zemalja članica EU, koji obilaze gradove i opštine koji koriste evropska sredstva.

"Nastojaćemo da odradimo što više kvalitetnih projekata za građane i uvek ćemo biti na vratima i kucati da bi tražili sredstva i pomoć za njihovu realizaciju. Voleo bih da im poručim da su u Raškoj uvek dobrodošli i da uvek dođu da kontrolišu i pomognu", rekao je Rakitić.

U Raškoj su EU i Vlada Švajcarkse podržale sprovođenje preko 50 projekta sa više od 1,3 miliona evra. 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE