U ponedeljak, 19.septembra na Zlatiboru je položen kamen temeljac za gradnju Omladinskog kulturnog centra.

OKCZlatibor092016 1

Budući Omladinsko kulturni centar, veličine 1.800 metara kvadratnih, raspolagaće salom za bioskopske projekcije i pozorišne predstave, imaće galeriju i biblioteku i prostor za različite omladinske i kulturne sadržaje. Ovaj projekat zajednički realizuju Opština Čajetina, TO Zlatibor i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a rok za završetak radova je 1. septembar 2017. godine.

OKCZlatibor092016 2

 Polaganju kamena temeljca prisustvovali su predstavnici opštine Čajetina i Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. Tenderska procedura je završena i izabran je izvodjač radova.

"Zlatibor je lider u planinskom turizmu, koji poseti trećina gostiju koja boravi na srpskim planinama. Završetkom Omladinskog kulturnog centra poboljšaće se ukupan turistički promet i povećati broj gostiju koji ovde dolaze. Činimo sve da Zlatibor i u infrastrukturnom smislu bude jedan od vodećih centara u regionu", rekao je Ljajić.

"U sastavu Omladinsko kulturnog centra biće jedan deo prostora namenjen za lica sa posebnim potrebama, koja će moći da ovde organizuju svoja druženja i skupove, a ovo je prvi objekat na Zlatiboru, koji će licima sa posebnim potrebama moći da pruži sve svoje usluge. Nadam se da će ova odlična saradnja sa ministarstvom turizma biti i ubuduće nastavljena." reči su predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića

Ovom prilikom ministar Ljajić je obišao i Dečije odmaralište Golija gde je sa projektom bazena završena druga faza rekonstrukcije i uskoro se prelazi na treću fazu, gde je u planu izgradnja sportske hale, čijom će izgradnjom biti zaokružena ponuda kada je u pitanju sportski turizam.

OKCZlatibor092016 3Ministar Ljajić je naglasio da je ministarstvo rado da finanasira gradnju još dva fudbalska terena na Zlatiboru vrednosti 20 miliona dinara.

"Moram da pohvalim i istaknem odličnu saradnju sa Ministarstvom za turizam i ministrom Ljajićem koji je uvideo potencijale Zlatibora i koji kroz konkretna ulaganja pomaže njegovom daljem razvoju. Za primer!" - rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

izvor:Facebook.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE