N IvanisevicDržavni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević učestvovao je u Subotici na prvoj stručnoj konferenciji o bezbednosti dece pod nazivom ,,Bezbednost i odgovornost 2016“.

Ivanišević je tom prilikom istakao da moramo da shvatimo da ne postoji dete koje možda neće biti izloženo ili nije izloženo predatorima koji ih vrebaju na internetu, budući da današnja deca mnogo ranije postaju informatički pismena.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić istakao je da je neophodna čvršća saradnja između javnog sektora i nevladinih organizacija radi efikasnije borbe protiv zlostavljača.

Konferencija, koju je organizovala fondacija "Tijana Jurić" sa ciljem unapređenja zaštite dece od nasilja, okupila je stručnjake iz državnih institucija i nevladinih organizacija iz zemlje, ali i iz Hrvatske, Grčke i Belgije, koji su govorili o najvećim pretnjama za bezbednost dece na ulici i internetu.

izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE