U znak sećanja na jednu od najuticajnijih ekonomskih novinara i velikog borca protiv korupcije Katarinu Preradović (1972 -2015), članovi njene porodice i prijatelji osnovali su fondaciju koja će promovisati vrednosti koje je ona zastupala i po kojima je živela i radila.

K Preradovic

Ciljevi Fondacije, kako se navodi u njenom saopštenju, neće biti usmereni samo ka razvoju novinarstva već i ostalih profesija, kao i promovisanju i unapređenju humanitarnih aktivnosti, ljudskih, građanskih i manjinskih prava, svih temeljnih demokratskih vrednosti.

 Fondacija će jednom godišnje u oktobru dodeljivati nagradu za izuzetnost, nesebičnost, hrabrost i doslednu privrženost istini, pravdi i opštem dobru u oblasti novinarstva, ali i drugim oblastima društvenog života.

Fondacija Katarina Preradović tragaće za novinarskim talentima, ali i baviće se štampanjem publikacija, produkcijom dokumentarnih filmova, organizovanjem tribina i izložbi i profesionalnih treninga za novinare.

Među osnivačima Fondacije, pored članova porodice Katarine Preradović, nalaze se i Katarinine kolege i prijatelji, dugogodišnji urednici i novinari redakcija "Blic", "NIN", "Nedeljnik", TV B92, "Danas", „Novosti", „Novi magazin", slobodni novinari, kao i članovi Saveta za borbu protiv korupcije.

Sedište Fondacije je u prostorijama NUNS-a u Beogradu, a rad je neprofitan, zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona, navodi se u saopštenju.

izvor:rtv.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.