Najavljen PROTEST zaposlenih u Vojsci Srbije u nedelju 27. novembra 2016. godine u PET DO DVANAEST.

SindikatMOiVS

Vojni sindikat Srbije najavio je PROTEST zaposlenih u Vojsci Srbije, na platou ispred Ministarstva odbrane, u nedelju 27. novembra 2016. godine U PET DO DVANAEST.

Kako je navedeno u saopštenju ministar odbrane nije uvažio njihov zahtev za usklađivanje plata sa zakonom propisanom osnovicom, odnosno za zaposlene u Vojsci Srbije minimalno prihvatljivim iznosom osnovice koja je važila pre umanjenja zarada u javnom sektoru iz novembra 2014. godine, pa zbog neuvažavanja ovog zahteva, socijalno najugroženija kategorija zaposlenih u Vojsci Srbije, profesionalni vojnici i civilna lica, ne mogu u narednom periodu očekivati primetno poboljšanje standarda.
Pored toga, ministar odbrane nije dao pisane garancije da će ispuniti i prethodno prihvaćene zahteve Vojnog sindikata Srbije što zapravo znači da ništa od traženog nije uvaženo i sporno je da li bi u perspektivi bilo ispunjeno.

Iz navednih razloga Vojni sindikat Srbije najavio je PROTEST zaposlenih u Vojsci Srbije, na platou ispred Ministarstva odbrane, u nedelju 27. novembra 2016. godine U PET DO DVANAEST.

Kako se navodi u saopštenju protestni skup zaposlenih u Vojsci Srbije podržali su pored reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije i drugi policijski sindikati, Sindikat srpske policije, Sindikat zaposlenih policije, Novi policijsko sindikalni savet, Policijski sindikalni pokret, Sindikat ujedinjene policije, kao i drigi sindikati poput Sindikata pravosuđa Srbije, Savez samostalnih sindikata Srbije-JSO-Ustanova za izvršenje krivičnih sankcija, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, sindikat „Sloga Ministarstvo odbrane“, Sindikata ‘’Sloga’’ VMA, Udruženje ratnih veterana invalida i porodica poginulih boraca Srbije...

Vojska i Policija po ko zna koji put dokazuju da su jedinstveni i složni u odbrani interesa države i naroda kojima verno služe. Od našeg rada, spremnosti i efikasnosti zavisi spokoj svih građana Srbije. Svesni smo teške situacije u kojoj se Srbija danas nalazi, a sve što sada činimo usmereno je isključivo ka tome da se očuvaju ljudski i materijalni resursi u sektoru bezbednosti koji su na izdisajui spreči dalje urušavanje tog važnog državnog sistema. - navodi se u saopštenju Vijnog sindikata Srbije. 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE