MTT kontaktC051216

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da će jedinstveni nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu početi sa radom u februaru 2017. godine.

"Projekat osnivanja jedinstvenog nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, pokrenut je na osnovu Uredbe za bezbednost dece na internetu, koja nalaže prevenciju i edukaciju iz ove oblasti, kao i osnivanje centra za prijavljivanje svih vrsta zloupotreba interneta. Kontakt centar omogućiće roditeljima, nastavnicima, ali i svim drugim građanima, kao i samoj deci, kada posumnjaju da su bezbednost ili prava deteta na internetu ugrožena, da prijave takav slučaj ili sumnju, ali i da se informišu o potencijalnim opasnostima na internetu", izjavila je Tatjana Matić.

"Osim suzbijanja zloupotreba i unapređenja onlajn bezbednosti dece, projekat ima za cilj i prevenciju i edukaciju, kao i podizanje nivoa digitalne pismenosti kod svih građana Srbije, koje uključuje i ukazivanje na prednosti korišćenja IKT-a u obrazovanju, poslovanju, svakodnevnom životu", dodala je državni sekretar, ističući da će u radu ovog centra biti uključene i druge nadležne institucije, kao što su MUP, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo rada i socijalne politike.

Kontakt centar za upravljanje incidentima i pružanje podrške informacionoj bezbednosti i bezbednosti dece na internetu, koji osniva Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, u saradnji sa kompanijom Asseco SEE, najavljen je na radnom doručku sa medijima u hotelu Envoy u Beogradu.
izvor:mtt.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE