Predrag Vučetić, dipl. oficir policije i dipl. pravnik, održao je u Kruševcu SRETENjSKI PROTEST ispred spomenika Kosovskim junacima.

VuceticP 150217 2

Povodom Sretenjskog protesta koji je održao u Kruševcu 15. februara 2017. godine Predrag Vučetić je dao kraću izjavu:

"Na Sretenje 1804. godine naš narod je pokazao hrabrost i nepokolebljivu odlučnost u nameri da sa sebeVuceticP 150217 6 skine lance svog porobljivača. Danas, političari su nas okovali istim tim lancima. Vreme je da ponovo postanemo slobodni jer kada se vlast oseti ugroženom, ona počinje da sprovodi represiju i zastrašivanje - uz to ograničavajući slobode i prava građana, među koje spadaju i one političke. 
Nedavni policijski protest u Novom Sadu i Beogradu nas upozoravaju da državne institucije i političari koji ne brinu o stubu bezbednosti zemlje, ne brinu ni o njenim građanima. Moramo pokazati svim političarima da mi ne klečimo i da je tajna slobode u hrabrosti. A hrabrost je oduvek bila vrlina našeg naroda. Pitam se kud je onda nestao onaj slobodarski duh vekovima postojan?
Prihvatili smo klečanje kao društveni obrazac normalnog i podrazumevanog. Dozvolili smo da šačica političara upravlja ljudskim životima i besramno se poigrava našim sudbinama.
Zar da protraćimo život čekajući iznova i iznova obećavano bolje sutra? Ne postoji sutra. Postoji samo danas. Kako će nam biti - od nas zavisi. To dugujemo našim precima koji su verovali u bolju Srbiju, zarad nje se žrtvovali i svoje živote polagali. Još više, to dugujemo našim pokolenjima. Vreme je da ponovo postanemo slobodni." - rekao je Predrag Vučetić.


Predrag Vučetić, dipl. oficir policije i dipl. pravnik, već duži niz godina se bori za čast profesije policajca ali i za sigurniji i bezbedniji život svih građana. Široj javnosti je postao poznat posle mnogobrojnih svojih VuceticP 150217 4aktivnosti, a nedavno je izjavio da će na predstojećim izborima za predsednika Srbije učestvovati kao kandidat GG "Bela lađa".

Predrag Vučetić je učestvovao u štrajku policije 2011. godine kada je održao govor pred okupljenim kolegama, a na Konferenciji za novinare govorio je o kadrovskoj problematici u MUP-u i tada rekao ako treba da bira između Mira i Pravde izabraće Pravdu. Učestvovao je i u  misiji "Čuvari mira" na Haitiju gde je svakodnevnim sagledavanjem katastrofalnih posledica vekovne nestabilnosti u toj zemlji pronalazio sličnosti sa stradanjem srpskog naroda i pogubnošću političke "inteligencije", iskazujući osećanja kroz svoju rodoljubivu pesmu "Da zemlja ne ostane bez čoveka"

Uskoro opširniji intervju sa Predragom Vučetićem.
foto:FB video:youtube


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Natalija 124109797
Bogu hvala da ima još časnih i hrabrih ljudi. Ovom čoveku treba sada podrška časne Srbije i da ga pamtimo i sledimo taj svetli primer. Bog neka nam čuva ovakve mlade junake trebaju nam!
| 3 0
Правда 124200728
Само патња народа је бесплатна.Рачун се мора испоставити прије или касније...
| 5 0
Синиша Љубоја 124206926
Носиш часно униформу коју ти народ наменио!
| 7 0
Милош 124217721
Овај пример је деманти моје тврдње да Србија нема више нити своју полицију нити своју војску. Ето, има свог полицајца. Како полиција, тако и Војска Србије се срозала до крајњих граница. Протести и једних и других су АПСУРД! Прорествују испред згрсде Владе у којој седе све сами пробисвети и криминалци, курве и издајници. До протеста не би ни дошло да Војска ради свој основни посао - одбрану државе и УСТАВНОГ ПОРЕТКА! Колико пута су се наше "главешине" поигравале са слободом, колико пута прекршили брутално Устав? Да је тад Војска реаговала у складу са својим овлашћењима и средствима, до протеста никад не би било потребе да дође! Дакле... Полицијо и Војско, не буните се него ИНТЕРВЕНИШИТЕ!!! Остало ће доћи само од себе! Самозвани председник, премијер и њихови неписмени министри морају бити на удару законске реакције Војске и Полиције. Уместо да се то деси, они штрајкују за пар црвених. Срамота!
| 14 -1
Zivojinovic 124291363
Gospodin pre svega !!!
| 11 -1