Vojni sindikat protest

Reprezentativni Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije najavili su da će 8. aprila u 12:00 časova organizovati novi protest ispred Vlade Srbije, navodeći da ih je teška situacija u MUP i Vojsci naterala da po četvrti put svoja prava traže na ulici.

Već četiri meseca iz Vlade i MUP čujemo samo ćutanje. Niko se nije udostojio da nas pozove na ozbiljne razgovore, izjavio je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović i ocenio da očigledno ne žele da rešavaju probleme u bezbednosnom sektoru i kako je zaključio, protesti su jedini način da skrenu pažnju na svoje zahteve.

Želimo da upoznamo javnost sa lošim položajem i standardom zaposlenih u vojsci i policiji. Dosta nam je lažnih obećanja o povećanju plata, isplati obećane pomoći, poboljšanju uslova rada. Dosta nam je napredovanja po političkoj liniji, umesto po zaslugama, naveo je Mijailović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, dosta je i zastrašivanja policajaca premeštajima na periferne poslove ukoliko ne postupaju onako kako im se naredi.

Sistem je na rubu pucanja. Zato želimo hitne promene i želimo ih odmah, poručio je lider policijskog sindikata pozvavši građane da svojim prisustvom na dan protesta pruže podršku policiji i vojsci radi sveukupne bezbednosti svih.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE