MUP radar

Četvrta svetska nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima, koja se sprovodi od 08. do 14. maja pod okriljem Ujedinjenih nacija, ove godine se obeležava pod sloganom „Uspori i sačuvaj živote“ i usmerena je ka podizanju svesti građana da je neprilagođena brzina jedan od ključnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave saobraćajne policije, u okviru obeležavanja Četvrte svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima sve do 14. maja sprovodiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila.

Pored toga, ovog meseca, Uprava saobraćajne policije sprovodiće i akciju „Blic maraton“, tokom koje će 24 sata neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja.

Imajući u vidu da su nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila još uvek najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teško povređenim licima u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da se aktivno uključe u planiranje akcije „Blic maraton“ i da ukažu na lokacije na kojima, po njihovoj oceni, najčešće dolazi do ugrožavanja bezbednosti učesnika u saobraćaju zbog kršenja propisa o brzini kretanja vozila.

Podatke o lokacijama građani mogu slati tokom ove nedelje na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Saobraćajna policija će tokom akcije „Blic maraton“, na predloženim lokacijama meriti brzinu ručnim radarima i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije „presretačima“.

Kontrola brzine kretanja će se obavljati i bez zaustavljanja vozila na mestu izvršenja prekršaja.

Ukoliko vozač koji prekorači dozvoljenu brzinu ne bude zaustavljen na licu mesta, vlasniku vozila će biti dostavljena verodostojna isprava o prekršaju sa pozivom da plati propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a dostavi podatke o licu koje je učinilo prekršaj.

Tokom sprovođenja prethodne akcije „Blic maraton“, 19. aprila 2017. godine, radarima je dokumentovano 3.127 prekršaja.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da zbog veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju poštuju ograničenje brzine kretanja.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE