Nema zemlje u okruženju koja je uvela ovako nakaradan zakon koji građane vlasnike stanova u tolikoj meri lišava njihovog prava na privatno vlasništvo i uvodi licencirane i nametnute upravnike zgrada s tolikim ovlašćenjima

Zgrade vreme com

U decembru prošle godine Skupština Srbije je – kako drugačije, no po hitnom postupku – donijela Zakon o stanovanju i održavanju zgrada, po kojem će svaka zgrada s više od 30 stanova (a zasigurno i sve manje zgrade) morati imati svog upravnika.

Pisali smo u "Vremenu" o tome: nema normalnog čeljadeta koji će se kao vlasnik stana u omanjoj ili ovećoj zgradi prihvatiti dužnosti da se sa svojim komšijama dogovara o tome kako da održavaju vlastitu zgradu – u kojoj su vlasnici i stanova i zajedničkih dijelova, stubišta, liftova, terasa, dvorišta itd. – s obzirom na nametnute obaveze i znanja, koja podrazumijevaju od špijunskih traganja za podstanarima, do cinkarenja komšija koji nisu platili neki račun. Umjesto njih, vlasnika koji se neće ili ne mogu prihvatiti te dužnosti, država će im nametnuti profesionalnog ili prinudnog upravnika.

ROKOVI: Priča dobija nastavak:

Nastavak na www.vreme.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE