Koštunići, Gornji Milanovac - U organizaciji Društva srpskih domaćina u selu Koštunići održan je zanimljiv skup roditelja sa troje i više dece sa područja Suvoborskog kraja. Samo u Pranjanskom kraju ima desetak višečlanih porodica čije se bogatstvo, kako kažu, meri u broju dece, koji nisu napustili mesto u kojem su rođeni, tvrdeći da i tu može da se normalno živi i podiže porodica.

„Već osmi put organizujemo ovakvo okupljanje. Cilj ovogodišnjeg skupa je da promovišemo višečlane porodice, kao i propagiranje rađanja dece da naša zemlja ne bi postala pustoš“, rekao je predsednik Mesne zajednice Pranjani Radovin Veselinović podsećajući da u ovom šumadijskom selu 70 ljudi ima troje dece.

Značaj višečlanih porodica na seoskom području prepoznala je i lokalna samouprava koja je podržala ovakvo okupljanje porodica.

„Smatram da je od izuzetne važnosti podržati ove porodice, a ovakva okupljanja treba da prerastu u manifestaciju koju će opština Gornji Milanovac sigurno podržati“, istakla je predsednica lokalnog parlamenta Jadranka Dostanić.

Narodni poslanik Dejan Kovačević takođe smatra da su višečlane porodice pravo bogatstvo i da se opština mora aktivnije uključiti u njihovu podršku.

„Ovo je pravo bogatstvo i dokaz da se i u selu može živeti dobro, a ovo treba da bude primer celoj Srbiji“, kazao je on.


Druženje višečlanih porodica održava se osmi put za redom, a sve više privrednika i organizacija podržava ovakva okupljanja sa željom da ih bude sve više.

Predsednik Društva srpskih domaćina Jovan Čeković smatra da se ovakve porodice moraju pomagati i podržavati i da bi trebalo da svako ko može podrži njihovu misiju, da dece u suvoborkom kraju , ali i čitavoj Srbiji bude što više.

„Ovo je pravo bogatstvo i ponos, a moje udruženje i ja pomoći ćemo koliko možemo. Od samog rođenja do polaska u prvi razred, pa na dalje“, tvrdi Čeković koji je u svom Etno eko selu u Koštunićima upriličio druženje ovih porodica.

Inače, to je bila prilika da roditelji razmene mišljenja i iskustva o podizanju porodice, međutim i mališani su imali svoj deo programa, jer su imali priliku da se zabave na obližnjem kupalištu nakon čega je bio zajednički porodični ručak u restoranu Eko sela „Koštunići“. Takođe, bila su upriličena i sportska nadmetanja u kojima su snage odmerila deca sa roditeljima. 


izvor:glaszapadnesrbije.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE