EUprogres logo

Razvojni program Evropski PROGRES i Centar za socijalnu politiku će na događaju „Unapređenje socijalne uključenosti na lokalnom nivou“, koji će se održati u četvrtak 29. juna 2017. godine, sa početkom u 13:00 časova, u Nišu, u velikoj sali hotela New City, Vožda Karađorđa 12. Ovom prilikom biće predstavljeni nalazi i preporuke o stanju institucionalnih kapaciteta, zapošljivosti ugroženih grupa i socijalnoj zaštiti u 34 opštine u Srbiji.

Podrška koju su Evropska unija i Vlada Švajcarske, preko Evropskog PROGRESa, pružile unapređenju socijalne uključenosti ranjivih i marginalizovanih grupa u 34 programske opštine kroz jačanje institucionalnih kapaciteta na lokalnom nivou doprinela je poboljšanju pružanja usluga, razvoju i realizaciji strateških planova i uspostavljanju novih usluga socijalne zaštite.

Takođe, povećane su mogućnosti za zapošljavanje ranjivih grupa, a događaju će prisustvovati 28 korisnika i korisnica koji su putem javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava započeli svoj posao dobijanjem opreme.               

Projekat je uz podršku donatora Evropskog PROGRESa, EU i Vlade Švajcarske, realizovao Centar za socijalnu politiku u saradnji sa Centrom za istraživanje javnih politika i Edukacionim centrom Leskovac u periodu od oktobra 2015. do juna 2017. godine.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE