Zlatari deo

Brus/Zlatari 10.07.2017. Pojedina sela u opštini Brus koja su priključena na gradski ili seoski vodovod već duži period nemaju vodu za piće. Otežano je snabdevanje vode u selima Strojinci, Igroš i Zlatari. Najozbiljniji je slučaj u delu sela Zlatari, od parketarnice do seoske crkve, gde vode nema više od 15 dana.

Po rečima meštana vode nema već skoro dvadesetak dana a poslednjih deset dana ni kap.

"Strašno je po ovoj vrućini nemati vodu a naročito zbog male dece i higijene. Imamo bunare ali pitanje je kakav je kvalitet vode za ljudsku upotrebu. Vodu dobijamo iz vodovoda Igroš - Strojinci ali poslednjih dana nemamo ni kap. Javili smo nadležnima ali oni kažu da su krivci oni koji navodnjavaju i da će uraditi sve da normalizuju snabdevanje. Evo ni jutros ništa od toga.  Ima porodica sa malom decom od 2 meseca pa na gore a vode nema daleko bilo. Obezbedimo za najosnovnije - da ima za piće i da se deca koliko toliko istuširaju a ostalo teško. Ali snalazimo se i očekujemo da nam što pre obezbede redovno snabdevanje pa delom i iz cisterni kako bi bili sigurni da je voda ispravna za piće i upotrebu." - kažu meštani.

Povodom ovog slučaja pokušali smo da kontaktiramo direktora JKP Rasina, kao i predsednika MZ Zlatari Igora Tamburića koji je rekao

"Pokušavamo na sve načine da rešimo situaciju sa vodom u Zlatarima. Imam obećanje da će danas biti postavljena cisterna u naselju. Znam da su meštani nezadovoljni nastalom situacijom i očekujem da će od danas krenuti redovnije vodosnabdevanje."

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.