Razbojna akcija0817a

Tri dečaka iz Razbojne  Veselin, Veljko i Luka koji pripadaju Facebook generaciji i Viktor Milojević jednom veoma korisnom akcijom uspeli su da urede deo svoga sela i pokažu svima da postoji mogućnost da se sve sredi kada ima volje i zna se cilj. O samoj akciji pričao je Viktor Milojević:

Kao po običaju, pred zalazak sunca, zaputim ti se ja da se prošetam do reke i do našeg čuvenog vodopada... Ne postoji bolja terapija od šetnje kroz prirodu svoga kraja, zelena boja odmara oči, a šum vode daje zen trenutke vašem biću.

Razbojna VM

Opuštenost i bezbrižnost čula je nešto za čim žudim, a to ne mogu da dobijem u gradu. Selo mi dođe kao jedan prirodni urgentni centar u kome duhovno uzrastem, napunim baterije i imun se vratim u koloplet žurbe i stresa, odnosno u Beograd.
I tako ja šetam kroz zelenilo potkopaoničkog kraja ali kad sam stigao do vodopada, imao sam šta i da vidim...

Razbojna akcija0817e

Nisam mogao da verujem svojim očima, pobacano smeće na mestu gde je "Srbijašume" stavila zabranu bacanja smeća.

Razbojna akcija0817b

A ono što me je potpuno šokiralo je bio poluprazan kontejner i oko njega smeće. Taj kontejner je postavljen na međi sela Žunje i Razbojna i meni nije cilj da ovde krivim bilo koga, jer bilo kakve reči nemaju toliki značaj, koliko samo delo i sama akcija mogu da govore.

Razbojna akcija0817d

Rešio sam da organizujem akciju čišćenja i korekcije ovog nemarluka i na veliko iznenađenje, nisu mi pomogli stariji meštani, nego tzv. milenijumska generacija... Veselin, Veljko i Luka, svi do jednog rođeni posle 2000.-te.

Razbojna akcija0817f

Sa entuzijazmom mladih ljudi se sve može. Nabavio sam rukavice, džakove i cela ekipa je zavrsila posao i očistila čitav deo oko vodopada za samo sat vremena.

Razbojna akcija0817c

Dečaci su to sve shvatili kao jednu ozbiljnu igru i u procesu čišćenja su uvideli da svaka pokupljena kesa i flaša biva ukor odraslima i primer mladjim generacijama koje tek dolaze da priroda nije neki tehnički i otuđen prostor, već životvorna celina neodvojiva od čoveka, koju treba štititi od destruktivnog karaktera ovog sistema.

Razbojna akcija0817g

Stvarno su se momci potrudili i bilo im je zanimljivo, iako to nisam ocekivao od tzv. fejsbuk generacije ali ono što je mene takođe obradovalo je to što sad imamo kontejnere u selu i što više neće biti flaša, plastike, kesa i svega onog što izveštačeno kvari izgled jednog naselja.

Razbojna akcija0817a

Razbojna konačno može i ekološki da zablista zahvaljujući facebook generaciji koju bi trebalo da prate svi ostali.
Viktor Milojević


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Verica 115486276
Momci, divni ste!!! Kapa dole! Pravi primer...
| 1 0