VrticBrus1017a

Prva nedelja u oktobru u čitavom svetu i kod nas posvećena je deci. Ove godine Dečija nedelja se održava pod sloganom  “Gradimo mostove medju generacijama – Za radost svakog deteta”. Ovogodišnja manifestacija biće još jedna prilika da se stvore još kvalitetniji uslovi za ostvarivanje prava deteta.

Tradicija obeležavanja Dečije nedelje u svetu i kod nas veoma je duga, a na inicijativu organizacije Prijatelji dece Srbije, koja je dugogodišnji akter ove manifestacije, definisana je Zakonom o društvenoj brizi o deci. Dečija nedelja se tradicionalno održava u prvoj sedmici oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Program aktivnosti Dečije nedelje čini niz akcija na republičkom i lokalnom nivou širom Srbije, uz punu participaciju dece i mladih. Zajedničku odgovornost predstavlja zadatak, koji program aktivnosti Dečije nedelje posebno promoviše, a to je da se obezbedi kvalitetno obrazovanje i mogućnost ostvarivanja prava deci iz osetljivih grupa (manjinskih, deci sa sela, romskoj deci i deci sa smetnjama u razvoju), poštujući relevantna međunarodna i nacionalna dokumenta i pozitivne propise.

VrticBrus1017b

Povodom obeležavanja Dečije nedelje polaznici predškolske ustanove "Pahuljice" pripremili su i izveli prigodan program u dvorištu vrtića dok su đaci prvaci OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" posetili Centar za kulturu i Narodnu biblioteku u Brusu. Đaci prvasci su posle posete biblioteci gde su kao i prethodnih godina dobili na poklon članske karte odgledali kratak crtani film a potom posetili i Zavičajni muzej.

Do nedelje 8. oktobra deca će aktivno učestvovati u svim manifestacijama u cilju afirmacije njihovih sposobnosti.

Decija 2017


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE