Sloboda2017 VS MOD

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, na aerodromu Batajnica 20. oktobra 2017. godine sa početkom u 12 časova, biće održan Prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije „SLOBODA 2017“.

Javnosti će prvi put biti predstavljeni novi avioni MiG-29 i savremena oprema vojnika po konceptu 1500. U statičkom delu prikaza biće predstavljeni novi proizvodi Odbrambene industrije Srbije.
 
U letačkom delu prikaza učestvovaće avijacija Vojske Srbije, a završetak programa obeležiće nastup ruske akro-grupe „Striži“. Prikazu sposobnosti Vojske Srbije prisustvovaće najviše državno i vojno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Republike Srbije.

Za građane će biti omogućen ulaz na aerodrom Batajnica od 9 časova na kapije koje se nalaze na putu Batajnica-Nova Pazova. U petak, 20. oktobra, linije gradskog prevoza biće pojačane iz centra Batajnice i Nove Pazove, pa se savetuje građanima da zbog gužvi i opšte bezbednosti koriste javni prevoz i da na aerodrom Batajnica dođu najkasnije do 11 časova.

Ulaz na aerodrom će biti omogućen na kapijama 1, 1A i 2, koje će biti obeležene, a nalaze se na putu Batajnica-Nova Pazova (ulaz neće biti moguć kod Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“).
 
Zbog opšte bezbednosti, saobraćaj od centra Batajnice do Nove Pazove, kao i isključenje sa autoputa kod Novih Banovaca ka Batajnici će biti zatvoren za privatna vozila. Linije gradskog prevoza biće pojačane iz centra Batajnice i Nove Pazove do aerodroma.
 
Parking na aerodromu i ispred aerodorma Batajnica nije obezbeđen za prihvat privatnih vozila.
 
Građani koji stignu u Batajnicu BG vozom moći će na dan prikaza da koriste i posebne lokalne linije Gradskog saobraćajnog preduzeća koje će polaziti sa železničke stanice i iz centra Batajnice i prevoziti putnike direktno do vojnog aerodroma. U saradnji sa Gradom uvedene su kružne šatl linije na tom potezu.
 
Građani koji dolaze da posmatraju Prikaz „Sloboda 2017“ treba da slede uputstva predstavnika MUP-a i Vojske Srbije. 
izvor:mod.gov.rs

{youtube}6SfA8mY7-VE{youtube}


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE