TatjanaMatic mtt1017

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu do sada nije upućena nijedna prijava koja se tiče navodne igre na društvenim mrežama, pod nazivom „Izazov 48 sati“.

Prema medijskim navodima i statusima na internetu ova „igra“ podrazumeva da se deca takmiče u tome ko će duže i uspešnije da se krije od roditelja. Iako o takvim slučajevima ne postoje zvanični podaci, državni sekretar je upozorila na oprez prilikom aktivnosti na društvenim mrežama.

„Svaka vrsta komunikacije sa nepoznatim osobama i prihvatanja zahteva sa nepoznatih adresa i naloga smatra se rizičnim ponašanjem na internetu, i može imati ozbiljne posledice. Zbog toga je važno da se posebna pažnja obrati na onlajn aktivnosti dece i mladih, kao i na njihovu edukaciju o opasnostima na internetu. Naročito im je potrebno ukazati da se ne upuštaju u takozvane „igre izazova“ koje su usmerene upravo na mlađu populaciju“, poručila je Tatjana Matić, podsetivši da svi građani mogu dobiti savete ili prijaviti svaku vrstu zloupotrebe novih tehnologija Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu, na broj telefona 19833, putem portala i društvenih grupa www.pametnoibezbedno.gov.rs , ili na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
izvor:mtt.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE