"Bruska banja" je izgleda i dalje samo veliki potencijal opštine Brus iako ima mogućnosti da se mineralna voda koristi tokom cele godine i na taj način ova lokacija približi turistima.

BanjaBrus 1017a

Krajem oktobra meseca 2017. godine obišli smo "Brusku banju" kako bi videli kakvo je trenutno stanje i na neki način skrenuli pažnju nadležnim službama i organizacijama da razvoj ove lokacije krene uzlaznom putanjom.

I dalje nema ni jedan putokaz na prilazima Brusu ili u samoj varošici koji bi turiste informisao da postoji "Bruska banja" što bi moglo veoma lako da se ispravi sa par informativnih znakova.

BanjaBrus 1017b BanjaBrus 1017c

Sam prilaz ovoj lokaciji potencijalnog turistu ne bi uverio da se približava turističkoj lokaciji, čak šta više možda bi ga i odvratilo da krene dalje stazom koja je počela na pojedinim mestima da gubi svoju formu.

BanjaBrus 1017d BanjaBrus 1017e

Posebna priča je prelaz preko nekadašnje "vade" gde se zadržavaju uglavnom otpadne vode koje stvaraju veoma neprijatan miris tokom toplih dana.

BanjaBrus 1017j BanjaBrus 1017i

Već od sredine staze naziru se konture bazena i tuševa a kada smo prišli bliže sam prostor deluje uređeno, što se tiče smeća, iako u ovom vremenskom periodu "Bruska banja" nije baš posećena.

BanjaBrus 1017h BanjaBrus 1017g

Put koji vodi do banje iz pravca gradske crkve nasut je tokom leta što je za svaku pohvalu pa ako dolazite sa te strane više nema blata u kišnom periodu.

BanjaBrus 1017f

Mislimo da "Bruskoj banji" nedostaje park sa klupama, i drugim sadržajima, koji je najavljivan pre i tokom gradnje bazena ali i sadašnje stanje bi moglo veoma lako da se popravi, uz minimalan rad i ulaganje, kako ne bi bilo većih šteta, a i bilo bi sigurno lepše. Kasnije, npr. na proleće, moglo bi da se doda par klupa, kao i drugi sadržaji, koji bi posetiocima "Bruske banje" a naročito učenicima osnovne i srednje škole, učinili da im  boravak na ovom divnom mestu bude prijatan tokom cele godine i da se ne pitaju "Šta bi bilo, kad bi bilo, da i mi u Brusu Banju imamo?"
Fotografije Bruske Banje oktobra 2017. pogledajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Marko 97566008
Kažu neki ljudi, "ništa nije bilo dobro ranije u Brusu, loše se radilo, malo se radilo ili ništa se nije dobro radilo"! Možda su i u pravu ako doživimo da se sada bolje radi i nadalje sve bude bolje nego nekada! Pa ostaje nam da čekamo i uverimo se....do tada uživajmo u ovom što se ipak uradilo sa nadom da će se u neko dogledno vreme nešto više i bolje uraditi.
| 0 0