Radnici Pošte Srbije održali su juče protest pod parolom „Vratite nam oteto“, od Glavne Pošte do Vlade Srbije i Ministarstva finasija

Posta protest1117

Članovi sindikata zaposlenih u Pošti Srbije kao i ostali radnici pored povećanja plata, traže i isplatu dela zarada iz dobiti Pošte i poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja. Podrška protestu koji je bio isključivo socijalnog karaktera i nije imao političku pozadinu stigla je i od drugih sindikata, ali i od kolega poštara iz Regiona koji prate aktivnosti kolega iz Srbije.

Dva dana pre protesta održan je sastanak predstavnik sindikata sa premijerkom Anom Brnabić koja ih je obavestila da je Vlada Srbije posvećena nastavku reforme sistema plata zaposlenih u javnim službama i apelovala na razumevanje da se započeta reforma nastavi, nakon čega će fokus u potpunosti biti na reformi javnih preduzeća, procesu koju je u nekim javnim preduzećima već počeo, i koji treba da donese veću efikasnost, bolji standard zaposlenih, ali i veći priliv u budžet Srbije. Ovom prilikom predstavnici sindikata su premijerki preneli kakvo je raspoloženje u Pošti i da je isplata dobiti dobrodošla, ali da je glavni problem - niske zarade od kojih radnici jedva preživljavaju i zato ne odustaju od Protesta, a delovanje sindikata i radnika Pošte Srbije zavisićei isključivo od spremnosti Vlade da, osim što su ih uvažili i saslušali, učine i konkretne korake ka poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih.

Oba reprezentativna sindikata radnika Pošte Srbije donela su odluku da ukoliko Vlada RS ne donese potrebne odluke i ne ispuni njihove zahteve za isplatu dela zarada iz dobiti Pošte i poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja oni će najverovatnije stupiti u štrajk i totalnu obustavu rada od 20. novembra 2017. godine - navodi se u saopštenju sindikata PTT.
foto:sindikat Pošte


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE