SZS12 1117

Pre nešto više od jedne decenije, sada već davne 2005. godine osnovana je Humanitarna organizacija Srbi za Srbe. Ideja, ciljevi i način rada stali su u ime organizacije - Srbi koji imaju za Srbe koji nemaju, Srbi iz dijaspore za Srbe u matici, Srbi kojima ne nedostaje ništa za Srbe kojima nedostaje mnogo...

Malo po malo, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe postala je jedna od najaktivnijih humanitarnih organizacija. I ne samo srpskih - registrovani u 9 zemalja širom sveta (SAD, Kanada, Nemačka, Švajcarska, Austrija, Norveška, Republika Srpska, Crna Gora i Srbija) postali su svetska humanitarna organizacija posvećenja pomaganju socijalno ugroženih višedetnioh srpskih porodica širom Balkana. Od Makedonije do Krajine u Hrvatskoj, gde god žive Srbi, stigli su i Srbi za Srbe.

SZS 11171

Za 12 godina vrednog i požrtvovanog humanitarnog rada prikupljeno je preko 2,1 miliona evra od kojih je pomognuto preko 1.700 porodica koje broje više od 11.000 dece! Uz pomoć skoro 15.000 donatora koji godišnje uplaćuju vrednu pomoć, organizacija je do sada pomagala širom Balkana, a nemerljiva je vredna pomoć koja je stigla u mnogo domova.

SZS 11172

Višedetne porodice su najveće blago srpskog naroda, ali siromaštvo, nezaposlenost i socijalna isključenost veliki su neprijatelji našeg vremena koji ne štede nikoga.

SZS 11173

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe uspela je da donese nadu u bolje sutra za mnogo ljudi, a to je pomoć koja se ne može meriti novcem. Mnogo dece po prvi put je dobilo dečiju sobu, radni sto, kompjuter, kupatilo, pa čak i struju - stvari na koje su normalni ljudi navikli kao na sitnice, a koje su mnogim porodicama bile najveća promena u životu. Pored direktne pomoći porodicama, organizacija je pomagala i narodnim kuhinjama, porodilištima, bolnicama, osnovnim i srednjim školama, univerzitetima i drugim institucijama koje svakodnevno brinu o zdravlju i obrazovanju dece.

SZS 11174

Humanitarna organizacije Srbi za Srbe odlikovana je 2015. godine Ordenom Svetog Save drugog reda, a 2016. godine Ordenom Svetih Novomučenika Gornjo-Karlovačkih. Ova dva Ordena su, pored bezbroj dečijih osmeha, najveća nagrada za humanitarni rad duži od jedne decenije. Sa svakom novom pomognutom porodicom i sa svakom novom radošću koju unese pomoć u njihov dom, stvara se nova želja i podstrek za dalje pomaganje!

SZS 11175

Velika je borba protiv siromaštva i potrebno je što više saveznika i što više pobeda. Pozivamo sve ljude dobre volje, kompanije, preduzeća, medije, sportiste, javne ličnosti, da podrže rad Humanitarne organizacije Srbi za Srbe i da budu deo borbe protiv bele kuge i siromaštva, dva zla koja prete da unište srpski narod! Donirajte na neki od naših računa, ili pomozite slanjem SMS poruke na humanitarni broj 7763 u Srbiji (cena poruke je 100 dinara za sva tri operatera).
SZS


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE