Vatrogasci Stefanovic VS

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je nedavno polaznike prve klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu i tom prilikom  razgovarao sa mladim polaznicima, koji će se uskoro pridružiti redovima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom ove godine primićemo oko 150 vatrogasaca-spasilaca na teritoriji čitave Srbije i time popraviti stanje u našim jedinicama, što će naravno doprineti da građani budu bolje zaštićeni, naveo je Stefanović.

On je podsetio da je posao vatrogasaca izuzetno težak i da su oni svakodnevno izloženi različitim izazovima i opasnostima.

Ovi mladi ljudi su svesni toga, ali su se sa velikim zanimanjem i odlučnošću opredelili za ovaj poziv i video sam da su spremni da uče i da se obučavaju kako bi postali pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, istakao je on.

Prema njegovim rečima, osnovna obuka budućih vatrogasaca, koji su se prijavili na konkurs koji je Ministarstvo raspisalo prošle godine i prošli selekcije, kao i sam prijem na osnovu raspisanog konkursa realizuju se prvi put u istoriji, od objedinjavanja svih teritorijalnih vatrogasnih jedinica u sastav MUP-a 1992. godine.

Nastavljamo i sa opremanjem celokupnog Sektora za vanredne situacije. Stiglo je prvih 800 kompleta zaštitnih uniformi za vatrogasce-spasioce, koje smo nabavili, ali ćemo isto tako raditi i na nabavci novih vozila.

Time pokazujemo da poštujemo ljude koji rade najsloženije poslove, ali i da hoćemo da Srbija bude potpuno spremna za sve izazove, poručio je Stefanović.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE