Počelo obeležavanje 170 godina postojanja i rada OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Brusu

OSBrus 170a

Brus,26.11.2018. Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj u Brusu krajem novembra meseca 2018. godine obeležava Dan Škole i 170 godina postojanja i rada škole.

Tim povodom organizovano je više aktivnosti koje su započete u subotu 24. novembra kada su školu posetili bivši učenici ove škole koji su u proteklih 10-ak godina bili veoma uspešni na školskim takmičenjima a danas su uspešni studenti, dok oni koji su završili studiranje, pa i na po dva fakulteta, danas su veoma uspešni i poštovani mladi ljudi.

OSBrus 170f

U subotu je svoju nekadašnju školu posetila Kristina Džodić koja je 2009. godine svojila BRONZANU MEDALjU na IJSO - Svetska olimpijada iz fizike. Ona se ovom prilikom obratila učenicima sedmog razreda u svom omiljenom kabinetu - kabinetu fizike, govoreći im o svom zanimanju - završila je elektrotehniči fakultet u Beogradu, gde je trenutno zaposlena i upisala je doktorske studije na istom.

OSBrus 170d

I pored puno obaveza pozivu da poseti školu odazvao se i Vladimir Veljić - nekada sjajni takmičar, državni prvak u fizici, sada na doktorskim studijama fizike. Sa završenim fakultetima - mašinskim i fizikom, družio se sa sedmacima i govorio im o svom školovanju, uspesima...

OSBrus 170e

Marija Savić nekada sjajna fizičarka i matematičarka, ove škole, osmacima je govorila o svom zanimanju tj. izboru škola. Završila je elektrotehniku u Beogradu i radi na institutu Mihajlo Pupin.

OSBrus 170c

Đurđa Stanković, nekad prvak republičkog takmičenja iz fizike, danas uspešni ekonomista, u poseti školi i učenicima osmog razreda.

OSBrus 170b

Aleks Milenković je donedavno bila učenik ove škole i veoma uspešna državna takmičarka iz srpskog jezika, a sada je brucoš na medicinskom fakultetu...

OSBrus 170i

U okviru nedelje obeležavanja Dana škole i 170 godina postojanja i rada OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Brusu u ponedeljak je održan program Ja imam talenat na kom su učenici od 5 do 8 razreda prikazivali svoje skrivene talente.

OSBrus 170g

Milijana Todorović, direktorica škole, nedavno je organizovala prijem za učenike škole koji su postigli uspehe na državnim takmičenjima tokom školske 2017/18. godine i koja im je tom prilikom uručila novčane nagrade za postignute rezultate.

Plan i program aktivnosti povodom obeležavanja Dana škole i 170 godina postojanja i rada:

Subota:
24.11.2018.

 Izložba likovnih i literarnih radova

 Bivši učenici ponovo u školi i učionici

Ponedeljak
26.11.2018.
 Ja imam talenat
Utorak
27.11.2018.
 Nastavnici učetilji u penziji ponovo za školskom katedrom
Sreda
28.11.2018.

 Izložba društva za pomoć MNRL Pčelica

 Poselo - kviz

Četvrtak
29.11.2018.
 Svečana akademija u 15:30 časova, Dom kulture Brus
Petak
30.11.2018.
 Učenici u ulozi nastavnika

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.