Alex DanOpštine InfoS

Skupština opštine Aleksandrovac svake godine svečano obeležava dan Opštine 14. februar - Sveti Trifun kada se svečano uručuju nagrade i priznanja.

Nagrade i priznanja dodeljuju se: pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, udruženjima građana za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke , kulture, zdravstvene zaštite, socijalne i dečje zaštite, fizičke kulture, zaštite životne sredine, razvoj lokalne samourpave i drugih vidova stvaralaštva i humanitarnog delovanja opštine Aleksandrovac.

Odlukom o ustanovljenju nagrade i priznanja opštine Aleksandrovac ustanovljene su:
- Februarska nagrada kao najviše priznanje Opštine koja se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Opštini i u jednoj godini se može dodeliti jedna nagrada.
- Plaketa Opštine koja se dodeljuje za izuzetne rezultate u dužem periodu u navedenim oblastima i može se dodeliti istom licu samo jednom.
- Pohvala Opštine dodeljuje se za postignute uspehe u radu navedenim oblastima u godini koja prethodi godini dodeljivanja.
- Zvanje počasni građanin opštine Aleksandrovac kao javno priznanje Opštine može se dodeliti pojedincima čija izuzetna dela ili aktivnosti doprinose napretku i afirmaciji Aleksandrovca i bogatijem i humanijem životu njegovih građana. Zvanje počasni građanin može se dodeliti građanima Republike Srbije, osim građana koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Aleksandrovac, kao i stranim državljanima.

Inicijativu za dodelu zvanja počasni građanin i nagrade i priznanja mogu se podneti Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine opštine Alekandrovac do 24. januara 2019.godine.
izvor:Info služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.