EUPro JJoksimovic 220518a

Ministar za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Jadranka Joksimović i generalni direktor za susedske odnose i pregovore o proširenju pri Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson uručiće 5. marta 2019. godine u Kraljevu sertifikate preduzetnicima i preduzetnicama kao i predstavnicima mikro i malih preduzeća čiji projekti će biti podržani u okviru programa EU PRO koji finansira Evropska unija.

Dodeli sertifikata prisustvovaće i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici kao i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Uz podršku Evropske unije, mikro i mala preduzeća će dobiti bespovratna sredstva za nabavku nove opreme što će im omogućiti da povećaju produktivnost, a sredstva će između ostalog biti dodeljena preduzećima koja posluju u oblasti informacionih tehnologija, koja se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda ili preradom drveta.

Uspešnim sprovođenjem projekta Evropska unija će pomoći da ukupno 106 mikro i malih preduzeća unapredi svoju proizvodnju i kvalitet proizvoda i otvori nova radna mesta, dopinoseći tako unapređenju konkurentnosti lokalne privrede u Srbiji. Kroz projekat će se uz podršku Evropkse unije nabaviti oprema za mikro i mala preduzeća vredna više od dva miliona evra.

Sertifikati će 5. marta biti uručeni grupi od 68 preduzeća koja posluju u Zlatiborskom, Kolubarskom, Mačvanskom, Moravičkom, Podunavskom, Pomoravskom, Rasinskom, Raškom, Topličkom i Šumadijskom okrugu1 kojima su odobrena sredstva u ukupnoj vrednosti od blizu 1,4 miliona evra. Preostalih 38 preduzeća ugovore su potpisala u Bujanovcu 22. februara 2019. u prisustvu šefa Delegacije EU u Srbiji, ambasadora Sema Fabricija.

1U Kraljevu će biti dodeljeni sertifikati preduzećima iz Aleksandrovca, Arilja, Bajine Bašte, Blaca, Čačka, Despotovca, Ivanjice, Jagodine, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Lapova, Ljubovije, Lučana, Novog Pazara, Paraćina, Požege, Priboja, Prijepolja, Raške, Šapca, Sjenice, Smedereva, Smederevske Palanke, Trstenika, Tutina, Užica, Valjeva i Vrnjačke Banje.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE