Brus Posta040816 3

Kako navode današnji mediji radnici pojedinih organizacionih delova Pošte Srbije u Beogradu, Nišu i Novom Sadu su u štrajku nezadovoljni niskim zaradama. Njihov glavni zahtev je da plate budu povećane i od tog zahteva neće odustati. Za sada šalteri za uplatu i isplatu funkcionišu uz jednosatnu obustavu rada kao znak nezadovoljstva i upozorenja.

Sindikat PTT Srbije je izdao obaveštenje 26. marta ove godine u kom se navodi:

"U prethodnoj godini smo održali 11 protesta, štajk, štrajk upozorenja, tri konferencije za štampu na koje niko od novinara nije došao, a sve zbog nesporene činjenice da nam je egzistencija ugrožena. Naše zarade su problem svih problema i bez pomaka po ovom pitanju Pošta nema budućnost.

Sindikat PTT Srbije je u postupku pregovaranja upravo oko poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih. Na naše insistitranje je u ponedeljak održana sednica Nadzornog odbora Preduzeća i doneta je odluka o raspodeli drugog dela dobiti. Takođe smo zahtevali hitne razgovore u Vladi Republike Srbije upravo oko povećanja osnovnih zarada i imamo potvrdu da će do tih razgovora doći vrlo brzo.

Nema nikakve dileme da ćemo, ukoliko se ne desi bilo kakav pomak u pregovorima i to vrlo brzo, organizovati radnike Pošte u celoj Srbiji i svim radnim jedinicama i pozvati ih na obustave rada i proteste. Samo hitno, iskreno i zajedničko delovanje na popravljanju materijalnog položaja svih zaposlenih, možemo sačuvati svoja radna mesta, Preduzeće i zaposlene." - stoji u obaveštenju Sindikata PTT Srbije.
foto:arhiva


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE