KS DarovitiObrazovanje05194

U Sali PKS-RPK Kruševac 17. maja 2019. godine pod pokroviteljstvom Mense Srbije, uz podršku partnera PKS-RPK Kruševac i Gradske uprave Kruševac održana je tribina "Daroviti i obrazovanje".

Teme tribine načete su na dve međunarodne stručno-naučne konferencije „Darovitost - prepoznavanje i podrška“ 2017. godine u Novom Sadu i „Darovitost, obrazovanje i razvoj“ 2018. godine u Beogradu, a ovom tribinom najavljena je i treća međunarodna konferencija „Darovitost - potrebe 21. Veka“, koja će se održati 3. - 5. oktobra 2019. godine u Kruševcu, na kojoj će uzeti učešće veliki broj međunarodnih eksperta.

KS DarovitiObrazovanje05192

Na samom početku tribine prisutnima je poželeo dobrodošlicu direktor PKS-RPK Kruševac, g-din Predrag Vukićević koji je i član Mense, a skupu se obratila i Gradonačelnica Kruševca, g-đa Jamina Palurović.

KS DarovitiObrazovanje05193

Cilj tribine bio je da se sa različitih pozicija u okviru stručne javnosti razmotri pitanje obrazovanja darovitih učenika, problemi sa kojima se suočavaju u svom školovanju i razvoju, izazovi sa kojima se njihovi edukatori susreću, kao i da se predlože neka praktična rešenja, proizašla iz istraživačkog rada, ali i prakse. Učešće na tribini uzelo je 120 vaspitača, učitelja, nastavnika, stručnih saradnika, defektologa, lekara, zaposlenih u javnim servisima, administraciji i upravama i svi drugima koji se u svom radu susreću i bave darovitom decom, mladima ili odraslima.

MENSASrbija1

Tokom tribine najavljeno je i testiranje za nove članove Mense koje će se održati u nedelju 19. maja 2019.godine sa početkom u 11:00 časova. Testiranje će se održati u prostorijama srednje Medicinske škole.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE