Fondacija TijanaJuric

Danas je usvojena Kazna doživotnog zatvora za silovatelje i ubice dece, koju je potpisima podržalo 160.000 građana Srbije, na inicijativu Fondacije "Tijana Jurić".

"Usvajanjem kazne doživotnog zatvora danas je ostvaren još jedan cilj, ali je još mnogo toga pred nama. Srećan sam jer je ovo pobeda svih nas koji smo istrajali u bici da se ova inicijativa usvoji, a ipak, imam gorak ukus jer je jedna građanska inicijativa uspela da se ispolitizuje.
Ne treba mešati ovaj zakon sa Tijaninim zakonom, koji je usvojen još 2015. godine i prema kojem policija više ne čeka da prođu 24 sata, već u potragu za nestalim detetom kreće odmah nakon prijave nestanka. Posebno molim medije da obrate pažnju i ne mešaju ova dva zakona.
Hvala poslanicima koji su se pojavili u skupštinskoj sali i glasali za ovaj zakon, hvala i predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministrima Nebojši Stefanoviću i Neli Kuburović, što su naposletku ipak prepoznali da je bitno da se oslušne volja građana. Hvala i svima ostalima koji su u nekom trenutku podržali predloženi zakon, iako se na kraju, iz nekih njima znanih razloga, nisu pojavili na današnjoj sednici da glasaju. Dakle, zahvalan sam zaista svima koji su u bilo kom trenutku, u kom je to njima odgovaralo, podržali ovu inicijativu. Hvala i svim medijima i novinarima jer bez njih ne bismo uspeli da budemo dovoljno glasni." – rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić".


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE