DLipovac 020819

U petak 02. avgusta, u popodnevnim satima, veći deo Srbije je zahvatilo veliko nevreme koje je načinilo veliku štetu u pojedinim krajevima zemlje ali i delovima opštine Brus.

Nevreme je obalilo stabla na puta od sela Donji Lipovac prema Brusu blokirajući saobraćaj to veče.Već naredno jutro, 03. avgusta, meštani su se odazvali na poziv predsednika MZ Donji Lipovac Milomira Grčaka Moše kako bi raščistili i odblokirali put za saobraćaj znajući da će dosta njihovih zemljaka koji žive u Brusu doći u selo da obiđe svoja imanja ali i da obave poljoprivredne radove.

DLipovac 020819a

"Nevreme je bilo kratkotrajno, veoma jako i strašno. Naneto je dosta štete naročito seoskim putevima jer je u kratkom periodu pala velika količina kiše stvarajući bujične potoke. Takođe malo je čudno da je ovoliko stabala palo pored puta i reke jer to seljani ne pamte. Organizovali smo se kako bi oslobodili puta za nas ali i naše zemljake koji dolaze u selo. Ostaje da sagledamo posledice nevremena i preduzmemo mere za njihovo otklanjanje." - rekao je predsednik MZ D. Lipovac Moša Grčak.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.