PravdaZaTamaru

U petak 23. avgusta u Kruševcu je održan protestni skup "Pravda za Tamaru – Sačuvajmo sve trudnice i bebe". Povod protesta je nedavna smrt trudnice Tamare Milić, koja je preminula u sedmom mesecu trudnoće.

Tamara je preminula 01. avgusta od sepse u Kliničkom centru Niš a prethodno je četiri dana bila smeštena na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice, nakon čega je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

„Povod okupljanja je nemio i nadam se da će ovo biti poslednji takav slučaj. Ovim protestima ne možemo vratiti Tamaru ali ćemo se potruditi da se njen slučaj ne ponovi, da sačuvamo sve buduće trudnice i bebe“, rekla je na početku protesta Jelena Ilić.

U ime učesnika skupa pročitan je spisak zahteva okupljenih građana i građanki:

Zahtevamo da se povodom ovog nemilog događaja oglasi ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Takođe tražimo da se stane na put neljubaznom, bahatom medicinskom osoblju a posebno lekarima. Cena takvog ponašanja je previsoka jer se plaća životima.
Tražimo da se odgovorni za smrt Tamare Milić smene i da krivično odgovaraju.
Zahtevamo i da Ministarstvo zdravlja angažuje inspekcijske službe koje bi vršile redovne kontrole ne samo u Kruševcu već u čitavoj Srbiji.

Posle održanog skupa i poruke "Tamara se ne sme ponoviti jer svi smo mi Tamara" okupljeni su se uputili ka Opštoj bolnici Kruševac kako bi predali svoje zahteve.
FB grupa Pravda za Tamaru OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.