AkcijaRasina0109191

U nedelju 01. septembra 2019. godine održana je još jedna akcija čišćenja reke Rasine na teritoriji opštine Brus pod nazivom "Čiste reke Srbije - za Rasinu i njene pritoke" u organizaciji udruženja "Rajko od Rasine" iz Brusa a na inicijativu dr Aleksandra Milutinovića.

AkcijaRasina0109194

"Čišćena je deonica od brane do jaza za Lizinu vodenicu. Posebno vredi istaći, gosta iz Majdeva koji je prateći tekstove i ranije akcije poželeo da nam se pridruži.

AkcijaRasina0109193

Tomislav Petrović koji radi u fabrici vode u Majdevu učestvovao je u akciji zajedno sa ćerkicom Magdalenom.

AkcijaRasina0109195

Ono što je važno, jedini čovek sa javnom funkcijom iz opštine Brus koji je sišao u reku već drugi put je Nenad Milenković i to je dobar primer.

AkcijaRasina0109192

Sakupili smo ukupno 50 džakova i obavestili nadležne o njihovim lokacijama. Stanje je dosta bolje nego pre 2 godine kad smo čistili, jer smo tada istu deonicu prelazili iz 2 akcije. Tome je doprineo naš rad a i bujične vode koje su znatne količine smeća poterale nizvodno." rekao je dr Aleksandar Milutinović ispred udruženja "Rajko od Rasine"

Ono što je zanimljivo je to da još nije bilo "podrške" iz lokalnih organa vlasti pa su učesnici po održanoj akciji sami platili akcijaški ručak.
Fotografije sa akcije OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.