PKS RPKKrusevac

Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Fondom za razvoj Republike Srbije, uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KFW) i Privredne komore Srbije, kao implementacionog partnera.

Cilj Programa je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih subjekata. Program takođe ima za cilj da podstakne samozapošljavanje u odgovarajućem segmentu i doprinese održivom razvoju i stvaranju novih radnih mesta u Srbiji.
Ciljna grupa Programa su početnici u poslovanju i privredni subjekti ne stariji od 24 meseca.
Program se sastoji od:
• Petodnevnih obuka za izradu poslovno-investicionog plana koji organizuje Privredna komora Srbije;
• Garancija za kredite koje će odobriti izabrane poslovne banke koji pokriva 60% svakog individualnog kredita uključujući iznos redovne kamate;
• Povoljnih bankarski kredita u maksimalnom iznosu od 3.600.000,00 dinara;
• Bespovratnih sredstava (granta) korisnicima kredita koji ispune uslove Programa u iznosu do 20% od ukupnog investicionog ulaganja koje se finansira u okviru Programa, dok je maksimalan iznos bespovratnih sredstava 360.000,00 dinara i
• Stručne, besplatne savetodavne pomoći i podrške koju sprovodi Privredna komora Srbije.
Informaciju o Programu, kao i dokumentaciju koja je neophodna za učešće u Programu, možete pronaći na sajtu Ministarstva privrede.
Svoje prijave, kao i upite, možete poslati na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

izvor:PKS RPK Kruševac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE