protestBG1119 JKPRasina1

Zaposleni u javnim komunalnim preduzećima Srbije održali su protest u četvrtak 07. novembra 2019. godine ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu uz zahtev za povećanje plata najmanje za 10 odsto. Na protestu su bili prisutni i radnici JKP "Rasina" Brus kako bi pružili podršku kolegama i izborili se za svoja prava i povećanje primanja.

Predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije Milan Grujić je rekao da "poslednjih deset godina komunacima zarade nisu povećane ni dinar".

protestBG1119 JKPRasina2

"Pre pet godina su nam plate umanjene za 10 odsto i kada krajem ove godine bude ukinut taj zakon, mi smo na istom nivou kao i 2014. godine. U komunalnim službama najmanje trećina zaposlenih prima zaradu manju od minimalne. Naši zahtevi su ekomomski utemeljeni i socijalno opravdani. Smatramo da postoji prostor za dogovor ali ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni radnici će se dogovoriti i odlučiti kako i na koji način da se bore dalje za svoja prava" rekao je Milan Grujić.

protestBG1119 JKPRasina3

Protest su organizovali Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije i Granski sindikati javnih, saobraćajnih i komunalnih delatnosti "Nezavisnost".


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.