Bronzana medalja koju je osvojila Kristina Džodić pre 10 godina na Svetskoj olimpijadi iz fizike i danas sija kao zlatna

BrusFizika bronza2009

Tog decembra 2009. godine Kristina Džodić je krenula na IJSO takmičenje u Azerbejdžan, sa svojom profesorkom fizike Milijanom Todorović, odakle se vraćaju sa bronzanom medaljom. Ovaj uspeh je bio još jedna potvrda da su škole na teritoriji opštine Brus rasadnik pametne i uspešne dece što i dan danas potvrđuju učenici na školskim takmičenjima.

Kristina Džodić rođena je u Brusu 1994. godine, gde završava osnovnu školu i gimnaziju. Učestvovala je na takmičenjima iz matematike i fizike, a najznačajnija priznanja koja je osvojila su treća nagrada na Srpskoj fizičkoj olimpijadi i bronzana medalja na međunarodnom takmičenju IJSO (International Junior Science Olympiad), u Bakuu, Azerbejdžan, 2009.godine. Na kraju i osnovne i srednje škole je dobila Vukovu diplomu, kao i priznanje ’’Đak generacije’’.
Elektrotehnički fakultet upisuje 2013. godine, a 2014. se opredeljuje za odsek Energetika. Diplomski rad na temu "Optimalan raspored rada uređaja u kući koja se napaja iz fotonaponskog sistema’’ odbranila je septembra 2017. godine sa ocenom 10. Osnovne studije je završila sa prosečnom ocenom 9.88.
Kristina Džodić upisuje doktorske studije 2018. godine na Elekrotehničkom fakultetu u Beogradu gde radi kao asistent na Katedri za elektroenergetske sisteme.
Brusjani nikada ne smeju zaboraviti ogroman uspeh koji je postigla Kristina Džodić sa profesorkom fizike Milijanom Todorović osvojivši bronzanu medalju na International Junior Science Olympiad 2009. godine.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 290d
Bravo,bravo,bravo za Kristinu!!!
| 1 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE