PKmuzej ProkupljeOrgRS

Povodom 103 godine od Topličkog ustanka, Narodni muzej Toplice i Istorijski arhiv Toplice, pripremili su bogat program, u okviru kojeg će posetioce, podsetiti na važnost obeležavanja ovog velikog i značajnog datuma.

Tako su ove ustanove kulture, već za sutra, u 18 sati, pripremile književni susret na kome će biti predstavljena knjiga „Vreme bola i ponosa“, autora profesorke književnosti Radmile Marjanović.
U sredu, 26. februara, u 12 sati, ljubitelji istorije imaće priliku da se upoznaju sa monografijom, u izdanju prokupačkog Muzeja i Arhiva, pod nazivom „Obeležavanje 100 godina od Topličkog ustanka i 100 godina od oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu“. Odmah po završetku ove promocije, zainteresovanim Prokupčanima biće predstavljen četvrti po redu „Toplički zbornik“, u kome se nalaze radovi sa međunarodnog naučnog skupa “Toplički ustanak 1917. godine – 100 godina kasnije“.
Program obeležavanja 103 godine od Topličkog ustanka, završava se u sredu, u 18 sati, predstavljanjem knjige „Hodočašće na Krf“, autora, kustosa Srpske kuće na Krfu Ljubomira Saramandića.
Sve promocije biće održane u Narodnom muzeju Toplice, a ulaz, za sve zainteresovane je slobodan.
izvor i foto:prokuplje.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE