CINS rs

Centar za novinarsko istraživanje Srbije nastavlja da informiše građane o relevantnim i proverenim informacijama i u svetlu novonastale situacije sa korona virusom.

"Dragi čitaoci,
Nastavili smo da vas informišemo o relevantnim i proverenim informacijama i u svetlu novonastale situacije sa korona virusom.
Pisali smo o tome kakvo je stanje u školama što se tiče sredstava za higijenu, a objavili smo i zvanične podatke o broju respiratora (veštačkih pluća) u gradovima Srbije.
Podatak o broju respiratora državni vrh je prikrivao, proglašavajući ga čak i državnom tajnom. Kako smo smatrali da građani imaju pravo da znaju ovaj podatak, putem Zakona o slobodnom pristupu infomacijama od javnog značaja smo došli do njega i to objavili.
Za kolege reportere smo preveli i objavili preporuke Globalne mreže istraživačkih novinara (GIJN) sa nizom smernica kako da izveštavaju o virusu COVID-19.
Uz sve mere opreza, CINS nastavlja da radi i tokom vanrednog stanja, kako bismo vas i dalje informisali o važnim temama. Smatramo da je sada važnije nego inače da profesionalno radimo svoj posao i doprinesemo borbi protiv dezinformacija koje dolaze do građana.
Zato vas ohrabrujemo da nam i tokom vanredne situacije putem imejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona 062 10 39 472 (Signal, WhatsApp, Viber) ukazujete na:
- Probleme u postupanju institucija prema građanima
- Nelogičnosti u delovanju zdravstvenih službi
- Nepravilnosti u školama.
Apelujemo na vas da nikako ne ugrožavate svoje zdravlje i pridržavate se mera na koje upozoravaju stručnjaci i zvanične institucije. Budete odgovorni prema sebi i drugima.
Ostanite zdravi,
Vaš CINS


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE