Min Kultura2

Beograd, 30.03.2020. -Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da kultura nije ostala nedostupna građanima iako su ustanove i organizacije toj oblasti zatvorile svoja vrata za posetioce vodeći računa o zdravlju građana i poštujući mere uvedene zbog pandemije COVID-19.

Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, brojnih ustanova kulture, civilnog sektora i umetnika, u prethodnih deset dana objavljeno je više od 100 različitih sadržaja u digitalnoj formi.

Pozorišne predstave, dokumentarni i igrani filmovi, koncerti, dostupni su preko Jutjub kanala, dok su virtuelne ture muzeja, arheoloških lokaliteta, spomenika kulture, dostupne na jedan klik.

Knjige, časopisi i drugo štivo dostupni su na internet prezentacijama biblioteka, arhiva i izdavača. Uz to, deo sadržaja dostupan je na jezicima nacionalnih manjina i stranim jezicima.

I u vremenu punom neizvesnosti za ceo svet, sektor kulture pokazao je svoju vitalnost i prilagodljivost korišćenjem digitalne tehnologije, koja se pokazala kao veoma značajna za rad u kriznim društvenim situacijama.

Ministarstvo kulture i informisanja izrazilo je zahvalnost kulturnom i kreativnom sektoru na podršci i aktivnostima u jačanju i oplemenjivanju duha u ovim složenim vremenima.

#OstaniKodKuće sa kulturom i sadržajima možete naći na sajtu Ministarstva kulture i informisanja www.kultura.gov.rs.

Digitalne sadržaje ustanova kulture na internetu 2020 možete preuzeti u prilogu.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.