OBAVEŠTENjE O IZDAVANJU POTVRDE ZA KRETANjE U TOKU VREMENA OGRANIČENOG KRETANjA NA TERITORIJI OPŠTINE BRUS - NAMENjENO LICIMA KOJA VRŠE USLUGE POMOĆ U KUĆI TOKOM VANDREDNOG STANjA

Brus9420 008

Brus, 09.04.2020. S obzirom da je u međuvremenu uvedena višednevna zabrana kretanja, Jedinica lokalne samouprave u saradnji sa Centrom za socijalni rad je u obavezi da kod policijske uprave obezbedi dozvolu za kretanje gerantodomaćica, ličnih pratioca i personalnih asistenata, lica koja pružaju uslugu socijalne zaštite gde je neposredno dogovorena pomoć između dva fizička lica.

 Tim povodom izdato je Obaveštenje od strane Opštine Brus:

   Građani kojima je potrebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, za rešavanje ovog problema potrebno je da se zahtevom obrate lokalnoj samoupravi, dostave potrebna dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole. Zahtev mora da sadrži sledeće podatke, kao i prateću dokumentaciju kojom lice potvrđuje navode iz zahteva :

-Naziv firme: Upisati naziv firme u kojoj je lice zaposleno, odnosno naziv firme koja garantuje za dato lice. Ukoliko je razlog za potrebno kretanje dogovor između dva fizička lica, ovde je potrebno upisati ime tog drugog lica.

  1. PIB: Ukoliko je razlog za potrebno kretanje dogovor između dva lica, ovde je potrebno upisati JMBG tog drugog lica.
  2. Ime
  3. Prezime
  4. JMBG: za strance upisati ev. br.
  5. Radno mesto: upisati razlog zbog kog je potrebno kretanje: (npr. pomoć u kući, gerontodomaćica…)
  6. Odgovorno lice firme ili institucije: Ukoliko je razlog za potrebno kretanje dogovor između dva lica, u ovu kolonu uneti ime lica iz jedinice lokalne samouprave koje potrvrđuje osnovanost razloga.
  7. Kontakt telefon odgovornog lica
  8. Mesto rada: upisati geografsko mesto u kom je potrebno kretanje (npr. Brus)
  9. Nadležno ministarstvo: upisati Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Potrebno je u zahtevu dostaviti navedene podatke, u suprotnom, zahtev neće biti razmatran.

Zahtev mogu podnositi samo lica kojima je neophodno kretanje za vreme policijskog časa, i to isključivo iz navedenog razloga.

Zahtevi za kretanje lica koja imaju navršenih 65 godina života, odnosno 70 godina, se neće razmatrati iz razloga što je navedenim licima uvedena opšta zabrana kretanja.

Zahteve je potrebno dostavljati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 11 časova, kako bi bili obrađeni istog dana.

Kontakt osoba za informacije o podnošenju zahteva u Opštini Brus je Boban Simić a možete ga kontaktirati na tel 037 315 02 09 ili 064 861 66 20 i na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivne mere zaštite OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE